Passiespelen Tegelen

‘Stadspas Venlo’ – bestemd voor minima en mantelzorgers – kan gebruikt worden om met korting kaartjes te kopen voor de Passiespelen Tegelen 2021. De Passiespelen Tegelen ondersteunt hiermee het beleid van de gemeente Venlo dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om te sporten, muziek te maken of culturele activiteiten te bezoeken.

Uw voordeel met de StadspasVenlo

  • Pashouders kunnen hun ticket kopen aan de balie bij Toeristeninformatie Venlo aan de Klaasstraat. Per pas kan eenmalig één gereduceerd ticket gekocht worden.
  • Met Stadspaskorting betaalt u voor de 1e rang € 36,50 i.p.v. € 41,- / 2e rang € 33,- i.p.v. € 37,-. Voor jongeren t/m 12 jaar geldt een vast tarief van € 20,-.

 

De 21ste editie van de Passiespelen Tegelen van start op zaterdag 3 juli 2021 in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. De nieuwe voorstelling ‘Hem achterna. Een passiespel’ wordt Coronaproof gespeeld.

Leidraad is het eeuwenoude verhaal over de laatste dagen van Jezus; van zijn glorieuze intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal tot zijn dood aan het kruis en uiteindelijk zijn verrijzenis. Toch mag het publiek een gloednieuwe theatervoorstelling verwachten, die een publiek van alle leeftijden prikkelt en aansluit op relevante vraagstukken die vandaag de dag leven. Thema’s zoals de ongelijkheid in de wereld tussen (kans)rijk en (kans)arm, de toenemende vereenzaming, het altijd en overal een mening over hebben op de sociale media, het gebrek aan vriendelijkheid en medemenselijkheid en ook gebrek aan begrip tussen oud en jong lopen als een rode draad door het verhaal.

Deze mix maakt de Tegelse Passiespelen juist nu in deze bizarre tijd zo bijzonder. In ‘Hem achterna’ smelten bekende en nieuwe verhalen samen in een spektakelstuk over strijd, onderdrukking en verdriet. Maar ook over een oprecht geloof in een betere wereld. ‘Hem achterna’, het 21ste Passiespel raakt, schuurt en verbindt en plaatst de actualiteit in een breder perspectief. Herkenbaar, scherp en indrukwekkend.

De 21ste editie staat onder de bevlogen leiding van regisseur Cees Rullens, die ook verantwoordelijk was voor de zeer succesvolle passiespelen van 2010 en 2015. Het decor – met een speelvloer van circa 900 m2 – is een ontwerp van Diana van de Vossenberg en Cor van Leipsig. Sanne Reichert en Mieke Arts zijn verantwoordelijk voor de kostuums. Arrangeur, componist, pianist Wim Naus ondersteunt de gebeurtenissen met nieuwe muziek. Pilo Pilkes en José Vercoulen zorgen voor het grime- en haarwerk. De choreografie is in handen van Lana Nasser. En Ben Benders dirigeert het Passiekoor met zangers uit alle windstreken.

De grootste kracht achter de Passiespelen is de grote betrokkenheid vanuit de samenleving: voor en achter de schermen van deze nieuwe productie werken zo’n 300 spelers mee – ongeveer 100 met tekst – om het publiek te verrassen met een theaterspektakel voor een groot en breed publiek.

Tot aan de finale voorstelling op 5 september 2021 staan er 36 voorstellingen op het programma waarbij steeds 2 x per dag gespeeld wordt. Op zondagen om 14.00 en 17.00 uur en op zaterdagen om 17.00 en 20.00 uur in de periode van 3 juli t/m 5 september 2021.

Praktische informatie

Locatie:
Openluchttheater De Doolhof
De Drink 60
5932 CP Tegelen

Kijk voor meer informatie op www.passiespelen.nl
Of volg de social media van de Passiespelen Tegelen: Facebook en Instagram