Minima

De Stadspas Venlo voor minima

De gemeente Venlo vindt dat iedere inwoner van de stad mee moet kunnen doen in de samenleving. Dat betekent dat inwoners met een laag inkomen kunnen sporten, muziek maken, een theater of film kunnen bezoeken. De gemeente heeft daar geld voor vrij gemaakt.

Om het voor de inwoner gemakkelijk te maken heeft de gemeente ervoor gekozen om de bijdrage op een pas te zetten. De naam van die pas is Stadspas Venlo. Voordeel van de pas is dat er geen geld meer hoeft te worden voorgeschoten. Daarom is één aanvraag per huishouden per jaar voldoende. De gemeente wil dat het geld binnen de gemeente wordt besteed. Alle aanbieders waar de pas gebruikt kan worden komen uit de gemeente Venlo.


Aanmelden hoe?

Voor aanmelding gaat u naar “aanvragen” bijdrage participatie minima.

Kinderen kunnen voor sport en cultuur contributies terecht via www.jeugdfondsenvenlo.nl. Daar kunt u ook andere regelingen voor kinderen uit dezelfde doelgroep aanvragen. Dit geldt bij voorbeeld voor een fiets of een laptop (Stichting Leergeld). Wanneer u een geldige Stadspas Venlo heeft hoeft u daar geen inkomensgegevens meer te overleggen.


Eenvoudig in gebruik

De Stadspas Venlo is eenvoudig in gebruik en kunt u gebruiken bij diverse aanbieders (verenigingen en organisaties) die zich hebben aangemeld. Voor een overzicht gaat u naar Pas besteden.

De pas wordt door de aanbieder gescand op het moment dat u met uw tegoed wilt betalen.

  • Is het aankoopbedrag kleiner dan het bedrag dat op de pas staat, dan blijft het restbedrag gewoon op de pas staan en kunt u dit besteden bij een van de acceptanten.
  • Is het aankoopbedrag meer dan het bedrag op de pas, dan betaalt u het restbedrag gewoon op reguliere wijze (via pin of contant).

Om oneigenlijk gebruik van de pas tegen te gaan wordt u gevraagd naar uw postcode/ huisnummer als extra controle. Daarom is het belangrijk dat uw gegevens volledig zijn ingevuld bij aanmelding.


Wat u verder nog moet weten

  • De Stadspas Venlo is persoonsgebonden en derhalve niet overdraagbaar.
  • U dient zich elk jaar opnieuw aan te melden, indien u in aanmerking wilt komen voor de waardering van de gemeente Venlo.
  • Het bedrag van 2020 moet u besteden uiterlijk op 31 december 2020. Het tegoed vervalt na deze datum automatisch.
  • De Stadspas Venlo dient u goed te bewaren, ook als u het volledige bedrag heeft gebruikt. Indien u zich weer aanmeldt en waardering wordt toegekend, kunt u deze weer opnieuw gebruiken.
  • Als houder van de pas krijgt u toegang tot ‘Mijn Stadspas’.