Mantelzorgwaardering

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand anders met een zorgvraag helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van een chronische zieke of hulpbehoevend familielid, buurman/vrouw, vriend of kennis. Deze hulp is vaak langdurig en gaat verder dan de dagelijkse zorg.

Hulp voor een mantelzorger

Het bieden van mantelzorg is niet altijd eenvoudig en soms zwaar. Daarom biedt Incluzio hierbij hulp. Meer weten over deze ondersteuning? Kijk dan op de website van Incluzio Sociale Basis.

Cadeau: Mantelzorgwaardering

Mantelzorg wordt door gemeente Venlo erg gewaardeerd. Daarom krijgen mantelzorgers jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering van €75,-.

Wanneer krijgt u de Mantelzorgwaardering?

Om de mantelzorgwaardering te krijgen, zijn er voorwaarden:

 1. Degene die u helpt (uw zorgvrager) woont in de gemeente Venlo
 2. U bent al minimaal 3 maanden mantelzorger
 3. U biedt zorg voor minimaal 4 uur per week

Let op:

Vanwege de huidige maatregelen rondom het corona-virus kunt u het  tegoed van 2020/ 2021 tot en met 31-12-2022 besteden. Daarna is het tegoed niet meer geldig. Op 1 januari 2023 wordt het (restant)saldo automatisch op € 0,00 gezet.

2023

De waardering 2023 à € 75,00 kunt u vanaf 1 februari 2023 t/m 31 oktober 2023 aanvragen of verlengen. Dit kan als volgt:

 • Aanvragen 
  Heeft u nog geen stadspas en/ of vraagt u voor de eerste keer mantelzorgwaardering aan? Dan vraagt u dit aan via Incluzio Sociale Basis; Klik hier op deze link

Wilt u liever persoonlijk contact met Incluzio Sociale basis? Bel dan met: 088-2987653.  Zij helpen met de aanvraag.

 • Verlengen 
  Kreeg u in 2022 (of eerder) al mantelzorgwaardering, bent u ook in 2023 nog mantelzorger en bent u al in het bezit van een Stadspasvenlo? Dan kunt u de regeling voor 2023 online verlengen in uw persoonlijke omgeving op www.stadspasvenlo.nl/inloggen. Verlengen is mogelijk vanaf 1 februari 2023 t/m 31 oktober 2023 via ‘Mijn Stadspas Omgeving’
 • Besteden: het bedrag op de Stadspas dient uiterlijk 31 december 2023 te zijn besteed. Daarna is het tegoed niet meer geldig.

Meer weten?

U leest meer over de mantelzorgwaardering op deze pagina

Voldoet u aan de voorwaarden, dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt u de bijdrage van €75,- als volgt:

 1. Indien u al een StadspasVenlo heeft, wordt de waardering automatisch bijgeschreven op uw bestaande StadspasVenlo. U dient wel ieder jaar de verlening mantelzorgwaardering aan te vragen;
 • Heeft u nog geen Stadspas, dan krijgt u  een StadspasVenlo thuis gestuurd. Na ontvangst activeert u de pas eenmalig. Na het activeren kunt u uw mantelzorgwaardering besteden bij de aangesloten bedrijven .
 • De mantelzorgwaardering vraagt u ieder jaar opnieuw aan.

 

 

Heeft u nog een vraag ? Lees dan eerst de ‘Veel gestelde vragen’ goed door om te kijken of uw vraag er tussen staat.

Zo niet? Dan kunt u contact opnemen met een van onze partners;

 • Voor mantelzorgwaardering en overige ondersteunende mantelzorg vragen: bel dan met: 088-2987653.
 • Voor technische vragen/ problemen omtrent de Stadspas mbt activeren en/ of inloggen, bij verlies of diefstal: neem dan contact op met Loyalty Connect via vraag@stadspasvenlo.nl