Mantelzorgwaardering

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand anders met een zorgvraag helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van een chronische zieke of hulpbehoevend familielid, buurman/vrouw, vriend of kennis. Deze hulp is vaak langdurig en gaat verder dan de dagelijkse zorg.

Hulp voor een mantelzorger

Het bieden van mantelzorg is niet altijd eenvoudig en soms zwaar. Daarom biedt Incluzio hierbij hulp. Meer weten over deze ondersteuning? Kijk dan op de website van Incluzio Sociale Basis.

Cadeau: Mantelzorgwaardering

Mantelzorg wordt door gemeente Venlo erg gewaardeerd. Daarom krijgen mantelzorgers jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering van €75,-.

Wanneer krijgt u de Mantelzorgwaardering?

Om de mantelzorgwaardering te krijgen, zijn er voorwaarden:

 1. Degene die u helpt (uw zorgvrager) woont in de gemeente Venlo
 2. U bent al minimaal 3 maanden mantelzorger
 3. U biedt zorg voor minimaal 4 uur per week

De Waardering en verlenging mantelzorgwaardering voor 2022 kunt u digitaal aanvragen vanaf 1 februari 2022  t/m 31 oktober 2022 via ‘Mijn Stadspas Omgeving’

Dit kan als volgt:

 • Verlengen 
  Bent u al in het bezit van een stadspas en kreeg u in 2021 al mantelzorgwaardering? Dan kunt u de regeling voor 2022 online verlengen in uw persoonlijke omgeving op www.stadspasvenlo.nl/inloggen.
 • Nieuwe aanvraag 
  Heeft u nog geen stadspas en/ of vraagt u voor de eerste keer mantelzorgwaardering aan? Dan vraagt u dit aan via Incluzio Sociale Basis. Stuur daarvoor een email naar: ISBmantelzorgVenlo@incluzio.nl. U krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd via mail. Wilt u liever persoonlijk contact met Incluzio Sociale basis? Bel dan met: 088-2987653.  Zij helpen met de aanvraag

Besteden
Krijgt u de mantelzorgwaardering, dan kunt u het bedrag besteden t/m  31 december 2022. Daarna is het tegoed niet meer geldig. Op 1 januari 2023 wordt het saldo automatisch op € 0,00 gezet.

LET OP!

Vanwege de huidige maatregelen rondom het corona-virus kunt u het  tegoed van 2020/ 2021 tot en met 31-12-2022 besteden. Daarna is het tegoed niet meer geldig. Op 1 januari 2023 wordt het (restant)saldo automatisch op € 0,00 gezet.

Meer weten?

U leest meer over de mantelzorgwaardering op deze pagina

Voldoet u aan de voorwaarden, dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt u de bijdrage van €75,- als volgt:

 1. Indien u al een StadspasVenlo heeft, wordt de waardering automatisch bijgeschreven op uw bestaande StadspasVenlo. U dient wel ieder jaar de verlening mantelzorgwaardering aan te vragen;
 • Heeft u nog geen Stadspas, dan krijgt u  een StadspasVenlo thuis gestuurd. Na ontvangst activeert u de pas eenmalig. Na het activeren kunt u uw mantelzorgwaardering besteden bij de aangesloten bedrijven .
 • De mantelzorgwaardering vraagt u ieder jaar opnieuw aan.

 

 

Heeft u nog een vraag ? Lees dan eerst de ‘Veel gestelde vragen’ goed door om te kijken of uw vraag er tussen staat.

Zo niet? Dan kunt u contact opnemen met een van onze partners;

 • Voor mantelzorgwaardering en overige ondersteunende mantelzorg vragen: bel dan met: 088-2987653.
 • Voor technische vragen/ problemen omtrent de Stadspas mbt activeren en/ of inloggen, bij verlies of diefstal: neem dan contact op met Loyalty Connect via 075-687 78 79