Mantelzorg

Een blijk van waardering voor mantelzorgers; burgers die zich belangeloos inzetten voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Het is vaak langdurig en intensief. De zorg gaat hierbij verder dan de dagelijkse zorg van bv. een kind of ander familielid.

De Stadspas Venlo is een persoonsgebonden betaalpas t.w.v. € 75,00 voor mantelzorgers. De pas is een persoonlijke blijk van waardering en een steuntje in de rug. Daarmee zegt de gemeente Venlo: wij zien wat u allemaal doet voor uw naaste(n) en wij zijn daar heel erg blij mee!

Wanneer komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

  • U bent mantelzorger en uw zorgvrager woont in de gemeente Venlo én
  • U bent minimaal 4 uur per week èn langer dan 3 maanden mantelzorger.

Aanmelden hoe?

Voor aanmelding gaat u naar: aanvragen mantelzorgwaardering.


Eenvoudig in gebruik

De Stadspas Venlo is eenvoudig in gebruik en kunt u gebruiken bij diverse aanbieders (winkeliers en organisaties) die zich hebben aangemeld. Voor een overzicht gaat u naar: Pas besteden.

De pas wordt door de aanbieder gescand op het moment dat u met uw tegoed wilt betalen.

  • Is het aankoopbedrag kleiner dan het bedrag dat op de pas staat, dan blijft het restbedrag gewoon op de pas staan en kunt u dit besteden bij een van de acceptanten.
  • Is het aankoopbedrag meer dan het bedrag op de pas, dan betaalt u het restbedrag gewoon op reguliere wijze (via pin of contant).

Om oneigenlijk gebruik van de pas tegen te gaan wordt u wel gevraagd naar uw postcode/ huisnummer als extra controle. Daarom is het belangrijk dat uw gegevens volledig zijn ingevuld bij aanmelding.


Wat u verder nog moet weten

  • De Stadspas Venlo is persoonsgebonden en derhalve niet overdraagbaar.
  • U dient zich elk jaar opnieuw aan te melden, indien u in aanmerking wilt komen voor de waardering van de gemeente Venlo.
  • Het bedrag van 2019 moet u besteden uiterlijk op 31 december 2020. Het tegoed vervalt na deze datum automatisch.
  • De Stadspas Venlo dient u goed te bewaren, ook als u het volledige bedrag heeft gebruikt. Indien u zich weer aanmeldt en waardering wordt toegekend, kunt u deze weer opnieuw gebruiken.
  • Als houder van de pas krijgt u toegang tot ‘Mijn Stadspas’.

Heeft u nog vragen over de pas of over mantelzorg algemeen? Neem dan ‘Contact’op.