Aanvragen mantelzorgwaardering

Ieder kalenderjaar vraagt u opnieuw de mantelzorgwaardering aan. Situaties kunnen namelijk veranderen. Zo ook uw rol als mantelzorger.

U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • U minimaal 3 maanden, 4 uur per week voor de zorgvrager zorgt.
  • U de zorg verleent binnen de gemeente Venlo.
  • U kunt het tegoed van de Mantelzorgwaardering 2020, vanwege de huidige maatregelen rondom het corona-virus, tot nader berichtgeving besteden bij de aangesloten aanbieders binnen uw doelgroep.
Mantelzorgwaardering 2022
De waardering voor 2022 kon u vanaf 1 februari 2022 tot en met 31 oktober 2022 aanvragen of verlengen. Dit betekent dat het op dit moment dit niet meer mogelijk is.
Tegelijkertijd attenderen we u er op dat de tegoeden op uw Stadspas uiterlijk tot en met 31 december 2022 kunnen worden besteed. Op 1 januari 2023 wordt het saldo automatisch op € 0,00 gezet.

Mantelzorgwaardering 2023

Voldoet u nog steeds aan de voorwaarden en heeft u al een mantelzorgwaardering en een stadspas ontvangen? Dan is het verlengen van de mantelzorgwaardering per 1 februari 2023 eenvoudig: Ga naar “inloggen” via ‘Mijn Stadspas Omgeving’, naar uw eigen persoonlijke omgeving. Klik op ‘verlenging mantelzorgwaardering 2023 aanvragen‘ , beantwoord de vragen en verstuur de aanvraag. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan wordt automatisch €75,- op uw pas bijgeschreven. Zo gemakkelijk is het.

Nieuwe aanvraag vanaf 1 februari 2023

Vraagt u voor de eerste keer mantelzorgwaardering aan? Dan vraagt u dit aan via Incluzio Sociale Basis. Aanvragen kan eenvoudig online via https://www.incluziosocialebasis.nl/aanvraag-mantelzorgwaardering/

Wilt u liever het formulier invullen met hulp van iemand? Medewerkers van Incluzio Sociale Basis kunnen u hierbij helpen. Bezoek het informatie en adviespunt bij u in de buurt.  Voor informatie waar deze I&A punten liggen en waneer deze geopend zijn gaat u naar https://www.incluziosocialebasis.nl/locatiezoeker/.

  • Aanvragen kan vanaf 1 februari 2023 t/m 31 oktober 2023

Wilt u liever persoonlijk contact met Incluzio Sociale basis? Bel dan met: 088 2987653.  Zij helpen met de aanvraag en kunnen ook helpen en adviseren op het gebied van zorg voor een naaste.

Voor meer informatie over Stadspas Venlo mantelzorg gaat u naar mantelzorg.